SAUNATECHNICS  SAUNAKACHELS

Mangaanweg 5

8471 XJ  Wolvega 

The Netherlands

T: +31 (0)561 618553

Vorige pagina

 

Welkom Het bedrijf Info saunakachels Onze saunakachels Impressies Certificaten Contact

De saunaregeling van de saunakachel

De gasbranders en de ventilator worden door een saunaregeling aangestuurd. Er zijn veel verschillende saunaregelingen te verkrijgen. Enkele hiervan zijn speciaal ontwikkelt voor gaskachels. De standaard regeling voor de Classic line kachels is de FCU3000 regeling.

 

De saunaregeling kan bij de gasbranders geplaatst worden of in een aparte technische ruimte. De bekabeling mag max ca. 60 meter lang worden.

 

In deze regeling is tevens een mogelijkheid opgenomen om de gasbranders in twee groepen te schakelen. Op deze manier kan vlak voor het bereiken van de ingestelde saunatemperatuur één groep uitgeschakeld worden (tweetrapsregeling). De andere groep zal de sauna dan op een gelijkmatige manier verwarmen tot de gewenste temperatuur bereikt is.

 

De regeling heeft één of twee temperatuursensors ofwel ‘saunavoelers’. Bij een kleine sauna is één voeler (gecombineerd met een overtemperatuurs-beveiliging) voldoende. Bij een grotere sauna zou één voeler bij de kachel geen representatieve temperatuur weergeven. Daarom wordt er dan nog een tweede voeler geplaatst in een hoek van de sauna (meestal boven een saunabank, vandaar de naam “bankvoeler”).

 

Door naar : ‘Luchttransport en rookgassen’  ....

Luchtransport en rookgassen

Copyright SAUNATECHNICS