SAUNATECHNICS  SAUNAKACHELS

Magnesiumweg 20

8471 XM  Wolvega  

The Netherlands

T: +31 (0)561 618553

Vorige pagina

 

Welkom Het bedrijf Info saunakachels Onze saunakachels Impressies Certificaten Contact

De Classic-line

saunakachels

Er zit 30 jaar ervaring achter de kachels van SAUNATECHNICS en menig sauna in Nederland, Duitsland en België is uitgerust met een saunakachel-systeem uit de Classic-line. Het principe van de saunakachel is in 30 jaar onveranderd gebleven. Het betrouwbare, effectieve en energie-zuinige principe heeft zich, jaar in jaar uit, bewezen en daar moet je dan ook afblijven. De saunakachel is in 30 jaar steeds op basis van nieuwe ervaringen gefinetuned en geüpdate en dit zal blijven gebeuren.

 

De voornaamste reden van het blijven ontwikkelen is het steeds groter worden van de sauna’s, ruimere openingstijden van wellnessresorts, in combinatie met het steeds duurder worden van onze inkoop van energie. Een hoog vermogen in combinatie met een hoog rendement is uitermate belangrijk. Als vierde kan de opmars van de opgietingen (Löyly, Aufguss) genoemd worden. De afgelopen jaren houden steeds meer bedrijven in de wellness-branche zich bezig met opgietingen en wij durven rustig te stellen dat er geen geschikter sauna-verwarmingssysteem bestaat voor deze mega-opgietingen dan de saunakachels uit de Classic-line.        

Een spiraal (piramide) voor een Classic 75 saunakachel. Het spiraal wordt onder andere afhankelijk van de mogelijkheden en de situatie in uw bedrijf geconstrueerd.

Afhankelijk van het benodigde vermogen wordt er een spiraal (piramide) gemaakt voor 1, 2 of drie branders van 24 kW per brander. Bij een behoefte aan nog hogere vermogens worden twee spiralen gecombineerd en geïntegreerd tot één kachelsysteem.     

Eigenlijk is er warmte-technisch gezien geen limiet. Wel is er bij extreem grote sauna’s, (SAUNATECHNICS heeft saunakachel-systemen ontworpen en gefabriceerd voor speciale opgiet-sauna’s voor ruim 90 gasten) sprake van een groeiende hoeveelheid vermogen.per kub inhoud. Praktisch gezien zijn er dus wel degelijk limieten.    

Het rendement van een saunakachel uit de Classic-line kan worden verhoogd door een eindbuis (ook wel eens staart-pijp genoemd). Deze wordt onzichtbaar voor de bezoeker onder de saunabanken gemonteerd.

De eindbuis geeft zoveel mogelijk warmte af aan de saunalucht waardoor de eindtemperatuur bij de ventilator nog lager wordt.   

Klik hier voor een vergroting van een schema.

Saunakachel schema Classic-line

Copyright SAUNATECHNICS