SAUNATECHNICS  SAUNAKACHELS

Magnesiumweg 20

8471 XM  Wolvega  

The Netherlands

T: +31 (0)561 618553

Vorige pagina

 

Welkom Het bedrijf Info saunakachels Onze saunakachels Impressies Certificaten Contact

Het hart van de saunakachel: De gasbrander

Uniek voor deze gasbrander is de automatische regeling voor een goed gas / luchtmengsel. Dit mengsel blijft constant ondanks de gas-en luchtdrukverschillen, windsnelheid en andere milieu-invloeden. Bij andere branders moet de juist luchthoeveelheid worden ingesteld en dit kan gaan verlopen. Door deze automatische regeling zal de brander in veel verschillende configuraties kunnen functioneren zonder telkens te worden afgesteld.

De benodigde onderdruk wordt aan het einde van de eindbuis opgewekt door een onderdrukventilator. Deze zuigkracht zuigt zowel het gas, de verbrandings- en de transportlucht aan. In de gasbrander zorgt een nuldruk geregeld gasblok voor een vaste verhouding van het gas/luchtmengsel. Dit heeft tevens tot gevolg dat het vermogen van het systeem aangepast kan worden door de onderdruk aan te passen.

 

Door het gebruik van onderdrukbranders is het ook mogelijke meerdere branders tegelijkertijd te gebruiken. Zo zijn gaskachels beschikbaar met één, twee of drie branders (resp. 24, 48 of 72 kW), afhankelijk van uw saunacabine. Een andere mogelijkheid is om meerdere gaskachels te combineren en op één eindbuis aan te sluiten. De warmte zal dan extra goed benut worden.

 

De SAUNATECHNICS gasbrander is geschikt voor diverse soorten gas. Meest gebruikelijk is aardgas, zowel hoog calorisch (Duits/Russisch gas) als laag calorisch (Noordzee/Nederlands). Andere gassen zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld propaan (50 mbar) en butaan gas.

 

De branders zijn tevens beschikbaar in de volgende vermogens 10, 16, 20, 24 kW. Een saunagasbrander zal over het algemeen 24 kW zijn.

 

De saunagaskachels zijn als compleet systeem gekeurd volgens Europese normen (EN 419) door het gerenommeerde Duitse keuringsinstituut “Deutschen Verein des Gas- und Wasserfaches eV. (DVGW). Op de gasbranders is de DVGW code te zien als “CE 0085 XXXX”.

Door naar : ‘De ventilator’  ....

De onderdrukventilator

Copyright SAUNATECHNICS