SAUNATECHNICS  SAUNAKACHELS

Magnesiumweg 20

8471 XM  Wolvega  

The Netherlands

T: +31 (0)561 618553

Vorige pagina

 

Welkom Het bedrijf Info saunakachels Onze saunakachels Impressies Certificaten Contact

Transportlucht is de lucht die nodig is om de warmte van de gasvlam door het buizensysteem te verspreiden. Het totale oppervlakte van deze gaten is zo tevens van invloed op de temperatuur van de buizen en dus de kachel.

Deze lucht wordt aangezogen onder de brander aan het eind van de verbrandingskamer. Hierop is een transportluchtplaat gemonteerd met een aantal (3) gaten. De grote van deze gaten is aangepast aan het vermogen van de brander.

 

De rookgassen aan het eind van het systeem bestaan uit de verbrandingsgassen vermengd met de transportlucht. De temperatuur is afhankelijk van het systeem rond de 100 ˚C. Een eventuele schoorsteen of rookgasafvoer dient dus uit materiaal te bestaan dat geschikt is voor gebruik bij deze temperatuur. Kunststof is zeker niet geschikt. Een gekeurd schoorsteensysteem bestaande uit dikwandig aluminium buizen en bochten kan naar wens worden bijgeleverd.

 

Het karakter van een onderdruk brander brengt met zich mee dat de verbrandingslucht wordt aangezogen. Het gebruik van een filter is mogelijk maar deze dient ook weer bewaakt te worden op verstopping. In de standaard uitvoering gaat de aangezogen verbrandingslucht dus ongefilterd de gasbrander in. Het beste onderhoud is dan ook het schoon houden van de verbrandingskop van stof etc.

 

Omdat voorkomen beter is dan genezen is aan te raden de branders met een slang of kanaal te verbinden met (schone) buitenlucht. Schone lucht is tenslotte zeer belangrijk voor elke mooie schone verbranding.

Luchttransport van de saunakachel

Door naar : ‘Afwerkingen’  ....

Afwerkingen

Copyright SAUNATECHNICS