SAUNATECHNICS  SAUNAKACHELS

Magnesiumweg 20

8471 XM  Wolvega  

The Netherlands

T: +31 (0)561 618553

Vorige pagina

 

Welkom Het bedrijf Info saunakachels Onze saunakachels Impressies Certificaten Contact

De saunakachel Olympic

SAUNATECHNICS heeft in 2012 de sauna-gaskachel Olympic op de markt gebracht om een systeem te kunnen bieden voor het groeiend aantal sauna’s kleiner dan 25 m3.

Indien een sauna meerdere uren achtereen verwarmd moet worden is een sauna verwarmingssysteem op gas uiteindelijk aanzienlijk voordeliger dan een elektrische saunakachel of een op hout gestookte saunakachel. In de toekomst lijkt dit verschil alleen maar groter te worden.

Eigenlijk mogen we bij de saunakachel Olympic rustig spreken van een plug and play systeem. Door het volgen van onze duidelijke installatie-handleiding kan eigenlijk elk erkend installatie-bedrijf deze kachel plaatsen.

 

De saunakachel Olympic kan afgeleverd worden geschikt voor aardgas, propaan of butaangas.

 

Omdat er bij gebruik van de Olympic saunakachel sprake is van een relatief kleinere sauna mag de saunakachel in de sauna zelf natuurlijk niet teveel ruimte innemen. Daarom is gekozen om de spiraal (piramide) onder te brengen in een met sauna-stenen afgevulde vaste mantel.

De opening in de bovenzijde laat een löyly (opgieting, Auguss, stoomstoot) ruischoots toe.

 

Voor uw beeldvorming: Alleen de mantel van de saunakachel, met daarin de spiraal (piramide) en de saunastenen staat in de sauna zelf. De gasbrander van de saunakachel met de onderdruk-ventilator bevinden zich buiten de sauna. Er is een speciale wand-doorvoer ontwikkeld (zie foto links boven) om directe overbrenging van warmte vanaf de branderpijp aan de saunawand te voorkomen.

 

Alle saunakachels van SAUNATECHNICS onttrekken geen (verbrandings)lucht aan de sauna zelf en werken met het het beproefde en uiterst veilige onderdruksysteem.

Door naar de Classic-line  ....

De Classic-line (24-72 kW)

Copyright SAUNATECHNICS

Brander

Ventilator

Piramide

Saunawand

Doorvoer