SAUNATECHNICS  SAUNAKACHELS

Magnesiumweg 20

8471 XM  Wolvega  

The Netherlands

T: +31 (0)561 618553

Vorige pagina

 

Welkom Het bedrijf Info saunakachels Onze saunakachels Impressies Certificaten Contact

Algemene informatie Classic-line saunakachels

Wanneer er een warmtevraag is, zal de temperatuurregeling de ventilator laten lopen. Als er voldoende zuigkracht ontstaat bij de branders (> 3 – 4 mbar, ideaal 6-7 mbar) zal een luchtdruk-schakelaar de voeding (230 V) van de gasbrander inschakelen.

 

Een brander-automaat is het intelligente hart van de gasbrander. Ze regelt wanneer gas mag stromen, ontstoken kan worden en geeft tevens storingssignalen af. Na een voorspoeltijd zal de gasklep geopend worden. Het vrijkomende gas mengt zich met de aangezogen verbrandingslucht tot een brandbaar mengsel. Dit mengsel stroomt door de branderkop tot in de branderbuis en wordt ontstoken tot een gasvlam. Een ionisatiebeveiliging controleert of het gas ook daadwerkelijk verbrand wordt. Indien geen vlam ontstaat of als de vlam uit mocht waaien zal de ionisatiepen direct de gastoevoer afsluiten.

 

Alleen bij voldoende onderdruk zal het gas dus kunnen stromen en kan de brander ontsteken.

Bij afwezigheid van onderdruk zal de gasbrander dus uitschakelen en wordt een onveilige situatie voorkomen.

 

De buizen van de piramide van stalen buizen wordt verhit tot maximaal 350°C. De buizen geven zowel stralings- als convectiewarmte af.

 

Nadat de vlam en de hete gassen de stalen piramide verlaten hebben, kan de dan nog hete verbrandingslucht door een eindbuis gevoerd worden. Deze eindbuis ligt ca. 10 cm boven de vloer (zodat de vloer nog schoongemaakt kan worden) en zorgt ervoor dat de hete verbrandingsgassen hun warmte nog meer afgeven aan de saunaruimte. Dit betekent een extra uitnutting van de toegevoerde energie, waarmee het rendement verder verhoogd.

 

De onderdruk wordt opgewekt met een onderdrukventilator aan het eind van het buizenstelsel. De gebruikte ventilator is een speciale geluidsarme en hittebestendige ventilator. Eventueel kan met een geluidsdemper het geluid nog verder onderdrukt worden.

 

Het piramidedeel bestaat uit een stalen buis gelast in een piramide vorm. De piramide vorm zorgt voor een betere warmteafgifte naar boven en een groter contactoppervlak bij een opgietsessie.

De piramide is ook in delen te leveren zodat de kachel ook in een sauna met kleine deur binnengebracht kan worden.

 

Ter bescherming van de afwerking om de kachel wordt geadviseerd een mantel om de kachel te plaatsen. Deze schermt een gemetselde of gelijmde muur af van de infrarood straling van de hete kachel. Door deze hitte kunnen op den duur scheuren in het metselwerk ontstaan.

Tevens kan de mantel gebruikt worden om een metaalrooster te bevestigen waar opgietstenen op gelegd kunnen worden.

 

Vooral bij het gebruik van deze kachel als opgietkachel is het van belang de piramidekachel te vullen met een warmtebuffer. Meestal worden hiervoor (natuur)stenen gebruikt. Doordat deze stenen ook een hoge temperatuur aannemen zal bij het opgieten de kachel niet direct afkoelen en is een goede stoomproductie gegarandeerd.

 

Een eindbuis is niet noodzakelijk. Het gebruik van onderdrukbranders betekent juist dat de branders zich aanpassen aan de zuigkracht. Wel zal de uitgangstemperatuur dan hoger zijn en de energiebesparing minder.

De Classic-line kent 3 basis saunakachels.

 

De Classic-line 25

De saunakachel met een vermogen van 24 kW

 

De Classic-line 50

De saunakachel met een vermogen van 48 kW

 

De Classic-line 75

De saunakachel met een vermogen van 72 kW

Door naar : ‘Veiligheid’  ....

Veiligheid

Copyright SAUNATECHNICS

De Classic-line (24-72 kW)